Lauantaina 22.3. lähdettiin mun töiden jälkeen Someron seudun koiraharrastajien kentälle treenailemaan. Mukana oli kaikki pojat ja Annika valkoisenpaimenkoiransa Niron kanssa. Niro on vahvaluonteinen nuori uros, kuten Hippikin, eivätkä nämä kaksi tule toimeen keskenään, siksi treenailu yhdessä onkin puolin ja toisin hyödyllistä. Niro on myös vieraita ihmisiä kohtaan melko arka, minut se tosin muistaa hyvin, vaikkei nähdä usein eikä olla montaa kertaa nähty, mutta mun kanssa on turha harjoitella "vieraan ihmisen lähestymistä".

Mulla oli kaikki koirat mukana taas ja Niitti pääsi ensin kentälle. lyhyitä seuraamispätkiä ja paljon käännöksiä ja hyvin poika teki. Molemmat jäävät ja sit vaan leikkimistä. Lopuksi jätin Niitin paikallaanoloon ja menin itse katsomaan Annikan ja Niron treenailua toisessa päässä kenttää. Hienosti pysyi koko ajan ja piti kontaktia, Niitillä on tapana laskea pää tai haistella ympäristöä, on tähän mennessä ollut varma pysyjä (kop kop), mutta parantamisen varaa siis on, tosin nyt ei haistellut eikä laskenut päätä tassuille.

Hipin kanssa mentiin taas lyhyen kaavan mukaan vauhdikkaita, seuraamispätkiä, juttelin sille taukoomatta innostavasti, parantaa huomattavasti sen halua tehdä, mitä suuri eleisempi ja hullunkurisempi itse olen ja nyt meillä on motivaation nostatus kuuri meneillään, eli treenit minimi lyhyitä ja kauheesti palkkaa ja kaikkea mikä on Hipistä kivaa. Selkeesti oli pettynyt kun joutui niin pian takaisin autoon, hyvä hyvä, jospa se motivaatio sieltä löytyisi pikkuhiljaa.

Viimeisenä pikku-Nuuka, joka siis lähinnä leikki ja juoksi kentällä ja söi paljon namia sivulla istuen. Nuuka tykkää noutaa mokkahanskaa, Hippi ja Niitti ei oo koskaan noutanu mitään ns. luonnostaan! Pitäsi sitä Nuukan noutamista vaan paljon enemmän vahvistaa mitä nyt oon tähän mennessä tehny.

Tässä kuvia nuorimmasta (4,5kk) TOKO-mittelin alusta

1408930.jpg

1408936.jpg

1408948.jpg

nouto:

1408953.jpg