Lauantaina kävimme pyörähtämässä Tampereella näytelmissä Hipin ja Niitin kanssa. Näiden pörröjen näyttely valmistautuminen kesti koko perjantai illan ja Hipin pesu kuivaamisineen kestikin yllättävän kauan ottaen huomioon, ettei se ole vielä lähellekään täydessä turkissa. Tähän saattaa tietysti vaikuttaa myös se että musta on tullut melkonen pilkunviilaaja näyttelyyn valmistautumisen kanssa.. Tässä Hipin mietteitä monta tuntia kestäneen puunauksen päätteeksi..

"voitko jo lopettaa"

1386388.jpg 

Lopulta trimmipöydälle (=näyttelyhäkin päälle) nukahdettiin:

1386401.jpg

 

Niitti parka sai odotella vuoroaan ilta kymmeneen ennen kuin sen puunaus alkoi. Jätin suosiolla koko pesun väliin, koska Niitiltä pöllyää ne vähäisetkin karvat mitä se on tänä talvena kasvattanut. Pikkumies kyllä katsoi ilmeellä "et oo tosissas" kun homma alkoi. Niitti on tunnetusti hyvin iltauninen ja klo. 20 jälkeen tykkäisi jo nukkua aamuun saakka.. Tässä alku hämmästelejyjä:

1386426.jpg

Ja uni tuli Niitillekin kesken puunausten:

1386436.jpg

 

Samojedit oli Tampereella jaettu kahdelle tuomarille, junnut (14kpl, Dusan Paunovic, Serbia) eri tuomarille kuin muut (47kpl,Tino Pehar, Kroatia ). Herätyskellon saikin laittaa soimaan jo 04:45 jos mieli ehtiä ajoissa näyttelypaikalle.

Sammareissa oli valio poikia kehässä huikeat 10kpl! Tino Pehar jakoi jokaiselle ERIn ja tiputti meidät Hipin kanssa viimeisten joukossa pois, tuloksenamme siis VAL ERI. Poikien kehät olivat taas yllättäen aivan päällekäin ja vaihdoin koiria lennossa ja juoksin Niitin kanssa D-hallista mittelikehälle A-halliin. Ehdittiin ihan hienosti paikalle ja seurusteltiin odotellessa hetki Iidan ja Silvan kanssa ja sekä minä että Niitti ihastuimme valloittavaan pikku Silvaan :) Nuorten luokan poikia oli Tampereella 7kpl, joista 5 sai ERIn, Niitti yksi niistä ja luokassa ei sijoittunut karvaton Niittikään. Mutta sillä turkilla saa kyllä olla varsin tyytyväinen että ylipäätään ERI tuli. Mittelit siis tuomaroi Leif Lehmann Jörgensen, Tanska.

Mitteleitä en valitettavasti taaskaan ehtinyt jäädä kartsomaan vaan palasin takaisin D-halliin ja sammarikehälle, jossa meillä oli vielä kasvattajaluokka ja Arttulan kasvatit (Cocco the Jussi, Diilitippi, Discohile ja Fatima) ottivat hienosti kakkospaikan (kolmesta) KP:lla. Hippi laittoi kasvattajaluokissa oikein parastaan, haistoi juuri ennen kehään menoa käytöksestä päätellen juoksunartun ja ilmeisesti kuvitteli sen olevan takanaan juokseva Naska-sisko. Niinpä me mentiin kehässä väärinpäin tällä kertaa, eikä ollu noloa.. Naskalla (A.Discohile) ei mennyt ollenkaan hassummin ja se voitti avoimen luokan nartut (10kpl) ja oli lopulta PN3 saaden VARA-SERTin ja VARA-CACIBin, Jee, hyvä Naska, vaikka vika SERT jäikin vielä puuttumaan.

Tässä vielä poikien poseeraukset Tampereelta, kiitos kuvista Marille!!

1386640.jpg 

1386642.jpg