Kiitos loistavasta matkaseurasta Mialle ja Seijalle, sekä Tyyralle & Dorikselle :) Valko-Venäjän reissut poikkeavat aina muista ja varmasti muistetaan. Vuoden 2008 reissu oli kuitenkin posittivinen yllätys monen asian suhteen verrattuna aiempiin kokemuksiin. Uusi näyttelypaikkakin oli vallan mainio edelliseen verrattuna ja olipa lauantai-iltana kivaa kun ravintolaillallisen (jossa saimme ikimuistoiset caipiroskat; vodkaa snapsilasissa ja viereen lautasen jossa sokeria ja viipaloitua sitruunaa :D) jälkeen sai hotellin aulabaarin nahkatuoleihin istua kera koirien, joita meillä oli melkoinen lauma sillä hetkellä mukana :) Niitti ja Nuukakin vetivät untapalloon omalla nahkanojatuolillaan kylkikyljessä :)

 

Lauantaina mittelit tuomaroi Gennadi Sipyagin, Venäjä. Jäi sellainen olo ettei paljon meidän mitsut kiinnostaneet kun pikaisesti juoksutti ja hetken seisotti koiriin koskematta ja sitten arvostelu olikin jo ohi. Tuomari käveli päin katsomatta kehästä (tauolle) ja itse jäin suu auki kehään, kun en tiennyt jatkuisiko arvostelu vai mitä seuraavaksi :D Aikani siinä tyhmän näköisenä seisoskeltuani kysyin kehäsihteeriltä joka vain viittoi hakemaan arvostelut.

Niitti VAL ERI ja Nuuka JUN EH.. kieltä osaavatkaan eivät pystyneet arvosteluja kääntämään joten arvoitukseksi jää.. Mutta näitä menee ja uusia tulee :))

Sunnuntaina sitten jännitti kehään meno jo aika lailla edellisen päivän kokemuksen jälkeen. Rotutuomarina oli Tatjana Shijan, Ukraina, jonka ystävällistä arvostelu tyyliä olin seuraillut jo aiemmilla balttian kierroksilla, vaikkei hän omia rotuja ollutkaan niissä arvostellut.

Tällä kertaa pojat arvosteltiin enemmän "totuttuun" tapaan ja tuomari tutki koirat kunnolla sekä juoksutti monet kerrat :)

Lopulliset tulokset: Nuuka; JUN ERI1 JUN-SERT ROP-JUN PU2 -> BY JMVA, sekä Niitti VAL ERI1 PU1 SERT CACIB ROP -> BY MVA

Totaali yllätys koettiin vasta iltapäivällä ryhmäkehissä. Suuren 5 ryhmän tuomaroi Dusan Paunovic, Serbia. Niitti oli päivän levättyään täynnä virtaa ja esiintyi upeasti, silti oli uskomatonta kun tuomari pyysi meidät jatkoon päässeiden joukkoon. Mittelin kanssa saa yleensä olla tyytyväinen jos tuomari isossa kehässä katsoo päin tai kiinnittää tosissaan huomion :D Jatkoon päässeistä tiputettiin yksiotellen koirakkoja pois, enkä itse edes tajunnut milloin jäljellä oli enää neljä parasta. Dusan Paunovic tuomaroi Niitin RYP4 sijalle, joka oli hieno saavutus pikku-ukolta :)

Reissukuvia Seijan albumissa

Tässä Niitin RYP-poset :)