Hipin ensimäinen virallinen TOKO-koe käytiin Liedossa marraskuussa 2008 ja sen tuomaroi Kari Kielo. Harjoituksen piikkiinhän tuo meni, mutta siitä jatketaan :) Hallikisa hallikokemattomille ei ehkä ollut paras mahdollinen aloittaa kisauraa, kokemuksesta viisastuu..

Kilpailtiin numerolla 17, joten odoteltavaa riitti, mikä ei ole paras mahdollinen juttu Hipille.. Sen lisäksi oli pari ylimääräistä keskeytystä kuten sähköjen katkeaminen n.20min ajaksi(?) sekä tuomarin melko pitkä puhelu.. Kaikenkaikkiaan jäi kuitenkin hyvä maku ja olo meidän yhteistyöstä, vaikkei se pisteissä liiemmin näykkään.. Eli tässä nämä seliseleineen..


Luoksepäästävyys 10 (10)

*Tässä ainoa pelko etukäteen oli että Hippi menee koko 30kg painollaan tuomarin syliin ja nuolee naaman. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan Hippi istui ihan maltillisesti sivullani, tuomari tutki jopa hampaat..

 

Paikallaan makaaminen 0 (0)

treeneissä ollut varma liike. Nyt kuitenkin meni alusta saakka joku pieleen, sillä heti kun kentän toisessa päässä käännyin ympäri, oli Hippikin jo poikittain (maassa kuitenkin) ja haisteli maata. Tod. näk. oma käskyni oli jännityksen takia liian erilainen.. Hippi nousi ensin istumaan ja siitä seisomaan ja pian sen saikin jo hakea pois..

Tämän jälkeen olikin piiiiiitkä tauko ennen yksittäis liikkeitä, vein Hipin autoon ja kisan keskytymisistä johtuen hain sen jo pariin otteeseen turhaankin paikalle :/


Seuraaminen kytkettynä 7 (14)

En tiedä mistä hyvästä saatiin seiska. kaameeta haahuilua ja itse jännitin niin paljon etten saanut annettua edes lisäkäskyä..


Seuraaminen taluttimetta 8 (32)

Huomattavasti paremmin kuin hihnan kanssa. Käännöksissä jätättämistä, mutta muuten olen tyytyväinen.

 

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 (0)

Tämäkin ns. "varma" liike nollille. Hippi jäi istumaan joka hämmästytti melkoisesti, ei olla sellaista treenattu, eikä ole sellaista ennen tarjonnut. Muuten oikein hyvin, innokas seuraaminen ja hienosti jäi, mutta väärään asentoon.

 

Luoksetulo 6 (18)

Oma virhe. Täysin. Harmittaa. En antanut selkeetä jättökäskyä ja Hippi lähti mukaani. ehdin ottaa vain askeleen ja vedin sen takaisin ja annoin kunnon käskyn. Tämän jälkeen täydellinen luoksetulo. Hienosti suoraan sivulle, joka on meille uusi juttu, aiemmin opetettu tulemaan ensin eteen.

 

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 (14)

pari ylimääräistä askelta ja perusasennossa tulkinnan varainen ennakointi :)


Estehyppy 0 (0)

Tässä selkeänä syynä treeninpuute. Kotona yhdellä ja samalla esteellä onnistuu kyllä, mutta valitettavasti hypyn treenaminen muualla jäänyt useimiten esteen puuttumisen takia :/


Kokonaisvaikutus 8 (8)

Tuomarin kommentti oli että vaikka välillä näkyi hienoa osaamista rodunomainen itsepäisyys näkyy. Nooh.. miten vain :)

 

Yhteensä 96p. ALO0

 

Itselle jäi paikallaan oloa ja kytkettynä seuraamista lukuunottamatta varsin hyvä maku kisasta, Hipin suorituksista ja meidän yhteistyöstä. Hippi on koulutettavuudeltaan ollut hyvin haastava koira, enkä aina ole uskonut siihenkään että me koskaan edes kisaamaan uskalletaan. Kaksi ensimäistä liikettä totaalisesti penkin alle, mutta sitten alkoi sujua. Hippi lähti joka liikkeeseen innolla mukaan ja mokat joita tuli olivat 100% mun mokia, ei missään nimessä koiran. Me ollaan kuitenkin aloittelijoita molemmat, eikä se ole niin vakavaa jos e hiukan näkyy :) Keväällä uudella innoilla ulkokisoihin, tavoitteena silloin jo tulos :))