Niitin ensimäinen virallinen TOKO-koe oli vuorossa heti seuraavana päivänä Hipin jälkeen. Me pöljät jäätin Juulian, Pihkan ja Nupun luo yöksi ja tällä oli oma vaikutuksensa kokeen kulkuun.. Niitti tuskin edeltävänä yönä montaa silmäystä nukkui, Pihka nyt vaan oli niin ihana :) Ja hallikokemattomana ei kannata mennä halliin kisaamaan, kahden koiran kanssa peräkkäisinä päivinä tuli tämä koettua :)

Niitin pistemäärä on korkeampi kuin Hipin, mutta jotenkin jäi tyytymättömämpi olo Niitin kanssa. Mutta kokeen kulkuun, tuomarina Juha Kurtti

 

Luoksepäästävyys 10 (10)

Ihan oletetun mukaisesti Niitti istuskeli rauhallisesti sivullani.

Paikalla makaaminen 10 (30)

Heinosti makoili rauhallisena koko ajan.

Seuraaminen kytkettynä 6 (12)

Oltiin molemmat ihan lukossa. Niitti unohti perusasentoja useamman ja jätätti pari kertaa pahasti.. ja meidän ongelma treenatessahan on ollut edistäminen! Itse olisin voinut auttaa Niittiä edes vähän. Muiden suorituksia katsellessani vasta tajusin, etten ollut antanut pienintäkään apua ja ALO jopa AVO seuraamisissa apuja näki käytettävän tosi paljon jos koira oli hiukankin hukassa ja jos tällä korjaantui tuli pisteitä ihan hienosti. Ehkä jossain vaiheessa karttuva kisakokemus auttaa ohjaajaa :)

Seuraaminen taluttimetta 7,5 (30)

Huomattava parannus edelliseen nähden, Niitti pysyi mukana, mutta perusasentoja jäi. Hassua, ei ole sellaistakaan ongelmaa treenatessa kohdattu, ei ennen eikä jälkeen kokeen.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 (0)

Muuten oikein hieno mutta jäi seisomaan. Enkä tätä huomannut ennen kuin käännyin takaisin koiraa kohden.

Luoksetulo 10 (30)

Tyypillinen Niitin luoksetulo, täysillä ja hyppy ilmassa ympäri sivulle :)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 (18)

Pari ylimääräistä askelta pysähdyksen jälkeen..

Estehyppy 0 (0)

Treenin puute näkyi myös Niitillä (koti esteellä ok, muualla ei hyppyä treenattu aikoihin ennen koetta). kolmannella käskyllä suoritettiin liike, mutta nollillehan se meni.

Kokonaisvaikutus 7 (7)

aika haparoivaa taisi olla meidän suorittaminen tällä kertaa. Itsellekään ei jäänyt hyvä maku ja moni asia jälkeen päin harmittamaan, mutta tästä suunta toivottavasti ylöspäin :)

Yhteensä 137p. ALO3

Nyttemmin ollaan seuraavaan kokeeseen ilmottauduttu ja ollaan tällä hetkellä varasijalla, saas nähdä kuinka meidän käy :)

Kuvista Kiitos Tanja Vahtera